Близо 100 състезатели по борба от 5 до 13 години се включиха

...
Близо 100 състезатели по борба от 5 до 13 години се включиха
Коментари Харесай

Близо 100 млади борци се включиха в първото издание на “Тренирай с шампионите”

Близо 100 състезатели по борба от 5 до 13 години се включиха в първия лагер “Тренирай с първенците ”, проведен от клуб по битка “Симеон Щерев-Левски ”. Кампът беше открит от президента на Българската федерация по битка (БФБ) Христо Маринов и основателя на събитието Радослав Великов.

" Радвам се, че виждам една моя фантазия, която се трансформира в действителност. Започваме един тридневен лагер, след който се надявам, че всички участници ще си тръгнат като по-заредени, по-мотивирани и по-умели борци. Нашата цел е да бъдем потребни на всички тях. Благодаря на Българския състезателен тотализатор и Българската федерация по битка, че ни поддържаха в тази самодейност. Благодаря на хората, които застанаха до мен и направиха този лагер вероятен. Целта ни е една - да даваме от ден на ден благоприятни условия на нашите гении да се развиват ”, сподели Великов по време на откриването.

Президентът на БФБ Христо Маринов поздрави участниците и им пожела потребен подготвителен развой.

“Федерацията постоянно ще поддържа сходни хрумвания и ще помогне с каквото може. Щастлив съм да видя толкоз доста млади борци на едно място. Те са бъдещето на България в този спорт. Самият аз, когато бях млад играч, изпитвах неспокойствие при срещите си с олимпийски, международни и европейски първенци. Те ми действаха извънредно мотивиращо. Сигурен съм, че гениите ни имат какво да научат по време на този лагер ”, съобщи Маринов.

В кампа вземат участие борци от София, Елхово, Ямбол, Сандански, Петрич, Сливен, Асеновград, Велико Търново, Пазарджик. В тренировките се включват и 20 млади състезатели от Северна Македония.

На откриването участваха медалисти от Олимпийски игри, международни и европейски шампионати по битка като Армен Назарян, Валентин Райчев, Кирил Терзиев, Рахмат Сукра, Михаил Ганев, Биляна Дудова, Ивайло Йорданов, Кирил Милов, Йордан Данев, Ненчо Ненчев, Страхил Димчев, Микяй Наим, Петър Гендов и Валентин Желев.

В идващите дни участниците в лагера ще проведат мотивационна среща с двукратния олимпийски първенец в класическия жанр Петър Киров и доцент Рашо Макавеев, началник на катедра " Борба и джудо " в Национална спортна академия “Васил Левски ”. В подготвителния развой ще им оказват помощ редица медалисти от последното Европейско състезание в Загреб, на което страната ни завоюва 11 оценки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР